Om oss

Vi har tagit till skeden i högsta hugg och möblerat om vår tallrik!

Somliga gör revolution med pennan, andra med civil olydnad, ett tredje gäng kastar sten, längre tillbaka i vår historia valde man svärd men vår revolution sker med skeden. Vi människor har lagt till kött i maten alltför länge men nu är det hög tid att ta bort det!

Folk blir aktiva för en mängd olika orsaker: demonstrerar för fred, etablera partier, stödjer politiker, deltar i internationellt miljöarbete, engagerar sig i föreningar, försvarar eller kritiserar sitt hemland, skyddar specifika fåglar eller andra utrotningshotade djur, fritar djur i fångenskap, engagerar sig för utsatta i samhället ex. hemlösa etc. Poängen här är inte att diskutera huruvida vi ska eller inte ska fortsätta att göra dessa saker, utan att visa hur vi kan sätta stopp för köttätande som en del av vår vardag utan att ändra så mycket annat i våra liv. Att integrera en grönare tallrik oavsett livssituation.

Du kan uppnå ett mycket gott resultat på kort tid genom att ta bort köttet från din tallrik. Det är ett effektivt sätt att ge en signal till produceterna världen över vilka matvaror vi har behov av och önskar (ja även övrigt som kläder, skor, möbler etc). Marknaden styrs av vår efterfrågan. Ju fler vi är som väljer bort köttet och ökar andelen vegetariskt desto snabbare går det och det desto bättre resultat blir det. Ju mer vi jobbar tillsammans desto bättre blir det. För oss, miljön och djuren!

Konsumtionen av kött har ökat dramatiskt och det skadar planeten vilket bidrar i hög grad till hunger i världen och miljökatastrofer som skövling av regnskog. Det är en verklighet som väldigt få vet om. Vi tar bort köttet och kapar onödiga processer som köttproduktionen innebär, en vegetarisk kost är miljömässigt hållbar och resurssnål. Vi kommer löpande att presentera mer fakta kring detta i bloggen.

Det finns inget behov av vapen i den här så kallade ”skedrevolutionen”, för här finns det inget blod att spilla (tvärtom). Det finns inga risker att ta, och vem som helst kan delta! Vi hoppas att Du också är med oss i viljan att bromsa destruktionen av vår planet och lidandet för alla levande varelser.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>